Avondritje vuurdoop voor rolstoeler Hennie Ordelman

Op donderdagavond 25 augustus organiseerden wij als solexclub weer een korte avondrit. Voor een solexclub uiteraard niet zo bijzonder, ….ware het niet dat we deze avond voor het eerst een solexerende rolstoeler in ons midden hadden.

Het verhaal van Hennie Ordelman:
In februari van dit jaar kregen we een aanmelding van de aan een rolstoel gebonden Hennie binnen. Daarbij gaf de technisch zeer bekwame Hennie aan al bezig te zijn met een project om zijn rolstoel aan een solex gekoppeld te krijgen. Uiteraard riep dit bij ons al de nodige vraagtekens op. Een solex start je namelijk door al lopende het motortje op de band te duwen.
Maar Hennie zou Hennie niet zijn om met het nodige vernuft alle valkuilen om zeep te helpen:

  • Het voorste gedeelte van een solex kan middels 2 borgpennen aan zijn rolstoel vastgeklonken worden.
  • De halve solex is voorzien van een zelf ontworpen standaard.
  • Het motortje kan via een door Hennie ontworpen systeem met de hand aangeslingerd worden.
  • Omdat Hennie vanuit zijn rolstoel niet bij de hendel kan om het motortje op de band te zetten is ook dit op ingenieuze wijze aangepast

20160825_184434 20160825_185514

De rit die deze keer was uitgezet door Eddy (the Eagle) Pleiter  leidde ons langs verrassende wegen waar we normaal gesproken met de solex niet komen. De solex van Hennie heeft de vuurdoop tot aan de pauze in alle glorie doorstaan. Voor zowel Hennie als de meetuffende andere solexisten een zeer bijzondere eerste ervaring. Kort na de pauze was het echter Hennie zelf die te maken kreeg met een gevalletje “motorpech”. Maar zoals zo vaak is met het doorblazen van het sproeiertje het euvel vaak verholpen en rolden we rustig de laatste kilometers weer richting ons mooie Neede.

2016-08-26_004514

Klik hier voor alle foto’s.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.