Historie

De oorsprong van de Solexclub “Vlearmoes-Angels” ontstond aan de stamtafel bij Café Vally’s te Neede. Motorrijders Klaas Kuipers (ex-Yamaha) en Henk ten Berge (ex-Harley) vonden het toch allemaal ietwat te hard gaan. 🙂 Toen werd er in 2009 gezocht naar een alternatief. Wat is er dan mooier dan een: Solex !!! Antwoord: twee solexen, drie of vier, …..of misschien zelfs wel zes !!!!

…….maar het liefst zien we er natuurlijk nog véééééél meer.

Allereerst moest er een bestuur gevormd worden. Op zich niet zo’n moeilijke klus, ….de 4 oorspronkelijke oprichters Jan Koeslag, Klaas Kuipers, Herbert Kuiper en Henk ten Berge bombardeerden zichzelf tot “Het bestuur”. Om een beetje meer ruchtbaarheid te geven aan onze 1e te organiseren toertocht, werd de hulp ingeroepen van het Dagblad Tubantia. Met een ‘klein’ artikeltje van 1,5 pagina groot met een mega kleurenfoto van de oprichters werden we in één klap ‘wereldberoemd’ in Neede en omstreken.

 

Begin 2016 telt de club maar liefst al 34 leden. Reden genoeg om ons als echte vereniging te registeren. Op 25 mei 2016 is Solexclub Vlearmoes Angels ingeschreven in het Handelsregister. Op maandag 6 februari 2017 is de Solexclub Vlearmoes Angels statutair vastgelegd als officiële vereniging bij notaris Kraayenhof te Borculo.