Zomeravond-rit 2019

De weersvoorspellingen waren woensdagavond 19 juni met code oranje niet best. De meeste Vlearmoes-Angels deinsden echter niet voor een spatje water terug. Van de 20 opgegeven leden kwamen er desondanks toch nog 18 bij sponsor Café Vally’s, waar vandaan we met regelmaat met een gratis kopje koffie vooraf (voor de rijders die dat willen en wel op tijd zijn 😉 ) vertrekken, opdagen. Tineke was wel aanwezig, maar scheet al 7 kleuren stront bij het raadplegen van de Buienradar op mogelijk onweer en besloot zich uiteindelijk toch thuis in de schuilkelder te gaan verschalken.
Met de onderlinge afspraak dat we, mocht het nodig zijn, bij echt slecht weer ‘ergens’ onderweg onderdak zouden zoeken vertrokken we tegen 7-en met goede moed richting de Needse Berg.
20190619_201442Al slingerend kwamen we in Geesteren uit waar men het nodig achtte een nicotinaire tussenstop te moeten maken. Die tussenstop gaf de weergoden wat extra tijd om de eerste druppels op ons los te laten. Snel werd besloten om onze tocht richting onze eerste en enige officiële stop voort te zetten. Luttele honderden meters voor de pauzeplaats bij IJsboerderij ‘t Dommerholt werd het echter qua druppels te gortig en schuilden we nog even bij ‘ons aller beste vriend’ (Politiebureau Borculo) om vervolgens toch de stoute schoenen maar aan te trekken en de bui te trotseren richting ‘t Dommerholt. Bij ‘t Dommerholt was het ons lid Hans Servaas die de avond sponsorde door alle deelnemers hier van een hapje of drankje te voorzien.
Onder het genot van dat drankje werd ook de buienradar veelvuldig bekeken en besloten we de route ietwat in te korten (zie groene lijn hieronder 😀 ) om toch droog bij onze sponsor Café Vally’s terug te kunnen keren.
Bij vertrek bleek echter het brommertje van Jan het opgegeven te hebben. Al ondersteund (lees: duwend) door Derk en onze voorzitter Henk werd besloten het defecte brommertje maar direct voor reparatie naar het huis van solexdokter Derk te duwen. Derk moest sowieso toch eerst naar huis om zijn Tineke uit de schuilkelder te halen.
Derk zou Derk niet zijn om thuis thuis ter plaatse de solex van Jan al direct te repareren zodat beide heren toch snel bij de naborrel aan konden sluiten.
Voor leden die de volledige route toch nog eens wensen te rijden is die, zoals de meeste recente ritten, weer te vinden als gpx-bestand op ons intranet.
Naast alle deelnemers bedanken we uiteraard Joachim en Petra voor het berijden van de bezemwagen (met nieuwe magneetstickers), Hans voor het rondje bij ‘t Dommerholt en Vally voor de koffie en gastvrijheid.

Klik hier voor alle foto’s.

190619_route_zomeravondrit

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.