Hemelse Rit 2019

Op Hemelvaartsdag 30 mei reden we onze jaarlijkse Hemelse Rit. Dit jaar was de rit openbaar als onderdeel van de door onze sponsor café Vally’s en café De Ruif geplande activiteiten op het Vlearmoesplein. Echter zonder deelname van buitenaf vertrokken we om 11:00u met toch nog met 15 solexisten achter Jan en Diana Markerink aan die de rit hadden uitgezet. De tocht was tevens de vuurdoop voor de neven Tommy (ja, ….zoon van) en Niek Markerink die zich onlangs bij onze club als lid aangemeld hebben. Deze heren zorgen voor een flink stuk verjonging binnen de club en brengen de gemiddelde leeftijd een flink stuk naar beneden. We wensen hen veel plezier en pruttelende kilometers bij de Vlearmoes Angels.
Jan leidde ons via De Bijenkamp richting Groenlo, zag het hier rechts vertoonde bord over het hoofd, en bewees hiermee in het begin van de rit al dat we vandaag met een zeer volgzame groep van doen hadden.
Na zo’n 15 kilometer waren het de nicotinevreters die een tussentijdse pauze nodig achtten. Jaap maakte van deze gelegenheid tevens gebruik door even één te worden met de gevlekte viervoeters in de weide naast de weg. Tevens werd geconstateerd dat het toch behoorlijk fris was zonder extra beschermende kleding, al mocht dat de pret niet drukken. Na de nicotinestoot werd onze tocht vervolgd richting het pittoreske Rekken. Onderweg werden we regelmatig toegezwaaid door de grote schare fietsers die hun stalen ros op deze mooie Hemelvaartsdag ook uit de schuur getrokken hadden. Bij de stuw in Rekken was het dan onze eerste echte pauze waar de inwendige mens, naast nicotinedampen, ook van een natje en een droogje werd voorzien.
Vervolgens toog de stoet langs de Rekkense inrichting richting Haaksbergen. Bij de crossbaan van de Hoeve was het de laatste keer dat we onze brommertjes een pauze gunden. De bezemwagen leek deze rit voor pechgevallen niet ingezet te hoeven worden. Dit lijkt mede een verdienste van onze solex-dokter Derk waarbij elk lid voor hulp bij onderhoud en reparatie terecht kan.
Ca. 15:00u waren we terug op het Vlearmoesplein na een mooie rit van ruim 53 kilometer en werd er nog even gezellig nageborreld. Jan, Diana, Joachim , Gijs, Vally en deelnemers bedankt voor weer een prachtige tocht in het mooie Achterhoekse en Twentse land !!

Klik hier voor alle foto’s (met dank aan Gijs van Geijtenbeek)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.