Winderige Hemelse rit in Twenteland

Donderdag 26 mei 2022, Hemelvaartsdag. De dag van onze jaarlijkse Hemelse Rit. Zoals bijna gebruikelijk vertrokken we vanaf één van onze sponsoren Café De Kroeg met 12 solexen richting het mooie Twentse land. Onder de deelnemers ook ons nieuwste lid Edwin ter Harkel, die zich direct maar liet vergezellen van een door hem meegenomen introducé. 

Na een kleine omzwerving kwamen we na zo’n 15 km. in de buurt van Hengevelde uit bij onze eerste tussenstop bij het bruggetje bij Huttenkloas. Een mooie tussenstop die we ook al kenden van een eerdere rit. Onze voorzitter en bezemwagenbestuurder maakte met de door de hem meegenomen hapjes direct nieuwe vrienden met een drietal harige viervoeters van de overbuurman. Vervolgens door Bentelo en via de mooie Sueters- en Wolfkateweg richting Beckum alwaar we bij Café Halfweg onze tweede (lunch)stop hadden. Door de liefhebbers werden hier de maagjes gevuld met een flinke omelet of een gebakken visje van de visboer aan de overkant.   

Bij vertrek aldaar gaf Hennie een paar geïnteresseerde gasten van hetzelfde café uitleg over zijn inmiddels bekende unieke zelfbouw Rolex (half Solex, half rolstoel). De heren waren zo enthousiast dat ze vroegen of we ook openbare ritten organiseren. En laat onze 12,5 jaar Jubileumrit van 17 juli aanstaande nou net zo’n rit zijn. Alvast meer info?…..Klik hier !! 

Om de tocht niet langer te laten worden dan zo’n 40 kilometer was het noodzakelijk om toch weer richting het Gelderse te tuffen. Op het moment dat de teller de op 400 meter na de 40 km aantikte stond daar aan de rand van Rietmolen een klein etablissement “Café Rustoord” waar het één en ander te beleven was. Het ‘toeval’ was ook dat de zoon en neef Tommy van onze rit-uitzetters van vandaag (Jan en André Markerink)  met zijn band The Cool Trick daar ook nog eens moest spelen. Uitstekende reden om Café Rustoord dan ook voor vandaag maar als ons eindpunt te bestempelen.

Eenmaal thuis werden we later verrast door wederom een nieuwe digitale aanmelding bij onze club. De introducé van Edwin ging dus na haar eerste rit al overstag: Anja, …welkom als alweer het 34e lid bij onze mooie club.

Alle foto’s: Klik hier
De rit: Klik hier

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.