Veel deelnemers Koningsrit 2022

Het seizoen is ook vandaag met de jaarlijkse Koningsrit weer geopend. Met maar liefst 21 (!!!!) Vlearmoes Angels volgden we Hennie in z’n Rolex, die deze tocht samen met Joop had uitgezet.
De Koningsrit is de vuurdoop voor onze eigen trots, onze eigen (om)gebouwde Vlearmoes Angels-aanhanger. Op deze door Hennie en Joop gebouwde aanhanger is plek voor 5 solexen. Uiteraard is de aanhangwagen niet uitsluitend gebouwd voor pechgevallen, maar juist ook om met een klein aantal leden ook eens ergens anders (of met een andere club) mee te tuffen.
Even dreigden we de één-na-snelste tussenstop ooit te maken, ……maar het Wok-restaurant Grand Plaza in Eibergen gaf voor het middaguur gelukkig nog niet thuis.
Enkele kilometers verderop werd in het mooie lentezonnetje aan de Winkelhorster Strasse dan toch de eerste pauze gehouden. Een toevallige passant werd ook van een biertje voorzien waarna vervolgens door dezelfde passant onze solexen aan een lichte visuele, overigens goedgekeurde, keuring werden onderworpen.
Op naar het zuiden, waar niet we niet veel verderop in de tuin bij Haak en Hoek op een door Joop gesponsorde (!!) lunch (in de vorm van een overheerlijke kom soep) werden voorzien.
Vol goede moede togen we verder, via het enige in de route gelegen zandpad, richting het Duitse Zwillbrock. Omdat hier voor Solexen eigenlijk een helmplicht geld was het zaak om zo spoedig mogelijk weer richting het land van onze jarige Willem te tuffen.
Als laatste verrassing gaf Gerco (waarvoor dank) nog een rondje weg in de prachtig opgeknapte Kastanjefabriek. Zeker een aanrader voor mensen die in onze regio een nachtje over zouden willen blijven.

Vervolgens werd de rit richting Neede afgerond en genoot een enkeling nog van een koud pilsje in de feestende menigte op het Vlearmoesplein.
Al met al een niet al te lange, maar zeker mooie rit met voldoende tussenstops.
De volgende rit, de Hemelse Rit, op Hemelvaartsdag 26 mei, wordt uitgezet door de gebroeders Jan en André Markerink.

Alle foto’s: Klik hier .

Voor info over de rit zelf kijk op onze ritten-pagina.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.