Tropische Nazomer-rit

Bij het vaststellen van de ritten-agenda hadden we gehoopt op mooi nazomerweer. De weergoden hebben inderdaad met onze agenda meegekeken. Met 15 solexen vertrokken op de verjaardag van onze solexdokter Derk vanaf Jaap’s privé-café De stal aan de Schurinkweg voor een tocht van ruim 50 kilometer in een tropische nazomerzon.
De rit-uitzetter heeft voor deze tocht alle voorgaande ritten bovenop elkaar gelegd om in die grote zwarte vlek rondom ons mooie Neede toch nog weer weggetjes te vinden die we nog niet eerder hebben bereden. Gevolg van het mooie nazomerweer was echter wel dat sommige zandpaden, die tijdens het uitzetten van de rit nog redelijk begaanbaar waren, veranderd waren in bijna onmogelijk te nemen zandbakken die de nodige stuurmanskunsten van de deelnemers vereisten. De mooie omgeving richting Ruurlo deed de Angels dat obstakel echter al weer snel vergeten.
20230910_141555Bij Café De Veldhoek in het gelijknamige Veldhoek hielden we een horeca-stop op het diepste punt van onze route.
Vervolgens togen we weer richting Neede, waarbij we bij vertrek op onze luchtgekoelde brommertjes spontaan door een bezoeker werden gefilmd. Mocht deze spontane filmer dit lezen, …wij zouden ook dat filmpje graag in onze Youtube-galerij op willen nemen. (Mailen kan naar info@vlearmoesangels.nl)
Met op 14 kilometer van Neede hadden we nog een laatste stop bij het fietsbruggetje over De Slinge aan de Kooiveldlaan in Borculo. Een mooi plekje waar één van de vele fietsende passanten de broer van onze voorzitter Henk bleek te zijn. Althans ze bleken uit hetzelfde gat te komen en dronken spontaan gezellig een drankje mee.

Bij thuiskomst had thuisblijver Jaap een heerlijke door het bestuur aangeboden warme hap bereid. Al met al een geweldige dag waar wederom de bezemwagen (met nieuwe vlag) van Hennie en Rita niet ingezet hoefde te worden en de rit-uitzetter met trots de vele complimenten en bedankjes voor uitzetten van een mooie rit in ontvangst mocht nemen.

Alle foto’s: Klik hier
De rit: Klik hier

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.