Solex-seizoen met Koningsdag geopend

Traditiegetrouw zoals we zijn trapten we vandaag de start van het seizoen af door op Koningsdag onze eerste rit van het jaar weer te gaan rijden. Daar waar we vorige week ons hart nog vast hielden qua weersvoorspellingen had Pelleboer het vandaag gelukkig uitsluitend qua temperatuur aan het rechte eind. Met een temperatuur van maximaal 15 graden maar een fantastisch lentezonnetje vertrokken we met 14 Solexen, en met Bram en Duco als gastrijders, voor onze rit van een kleine 40 kilometer iets na 11-en vanaf Café De Kroeg. (Ditmaal met dank aan de Sen’76 omdat we hun puzzeltocht 2022 als basis voor onze tocht hebben gebruikt.)

De route leidde ons via mooie paadjes uiteindelijk naar de 1e stop, aan het kanaal bij Goor, waar we ons tegoed konden doen aan de wederom heerlijk verzorgde hapjes door Ed. Hier werd eveneens ook door de mee-tuffende dames aangegeven dat een horecastop, die even ter discussie heeft gestaan, toch voor hen wel degelijk waarde heeft omdat Boels of hun concullega’s ook in de toekomst niet kosteloos op onze route zullen staan.

Dus vervolgens (ouderwets) onze rit voortgezet richting Bentelo waar we dan toch weer onze horeca-stop hielden en we Boels en z’n vrienden konden vergeten. Daarbij gaven ook nog eens enkele andere (mannelijke) hongerige leden aan een horeca-stop toch wel zeer op prijs te stellen.20230427_142621
Na de lunch tuften we, via toch nog meer verrassende paadjes en weggetjes, richting de Hoeve waar we naast de crossbaan van de HAMC nog even rustig onze laatste stop dachten te houden.
Niet wetende dat daar op Koningsdag de snerpende 85cc-tjes werden getest, en Joop nog even dacht hier met zijn Solex te kunnen concurreren (duhhh), was deze pauze van korte duur en konden we de Needse rook ook al weer ruiken.

Samengevat, een nieuwe start, allemaal netjes met helm, voor weer een fantastisch komend Solex-seizoen waar bij terugkomst in Café De Kroeg Diana en Maaike aan hebben gegeven de komende Hemelse rit van zaterdag 20 mei uit te zullen gaan zetten !!

De foto’s: Klik hier
De rit: Klik hier

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.