Oldtimer-rit naar een stukje boeren-historie

Omdat de voor ons allen bekende redenen de SEN-feesten dit jaar geen doorgang vonden lieten we ons er zelf wat dat betreft niet onder krijgen en tuften wij op dezelfde dag als wanneer de originele SEN-Oldtimer-rit gepland stond onze eigen Oldtimer-rit. De rit was ditmaal uitgezet door onze jongelingen, de neven Niek en Tommy Markerink.
Om 18:30u vertrokken we met 15 deelnemers en onze invalbezemwagenrijder Koos Langenkamp vanaf onze ‘thuisbasis’ Caf├ę Vally’s met een kleine omweg richting sponsor Smul Grill alwaar ons een half ijsje te wachten stond. Omdat een half ijsje niet zo lekker weglikt werd de andere helft spontaan aangevuld door Stephan van Glazenblazerij Roos, waarvoor dank.IMG-20200819-WA0004
Na hier uiteindelijk als groep voor de gevel van de Smul Grill vereeuwigd te zijn vervolgden wij onze rit in noordwestelijke richting.
Op een rustige landweg werd onze eerste korte pauze ingelast, niet zozeer om ons gestel rust te geven, maar meer om Eddy en Joop niet met in ingekochte versnaperingen voor onderweg te laten zitten.
Om voor het donker thuis te zijn trapten we hierna snel onze brommertjes weer aan richting onze tweede stop: Het prachtige ‘Theehuis De Busker‘. Een aan de buitenkant normaal uitziende boerderij waar er dertien van in een dozijn gaan, maar eenmaal binnen werd je door de historische inrichting ca. 80 jaar terug in de tijd gezogen. In hun mooie ruime tuin nuttigden wij daar een biertje. Een enkele Angel met een volle blaas kon zich vergapen aan het fantastische ‘gerenoveerde’ toilet.
De zeer geïnteresseerde gastvrouw legde ons bij vertrek nog snel even vast op de gevoelige plaat waarna het zaak werd z.s.m. richting Neede te crossen.
Al met al geen lange, maar wel een interessante tocht met toch voor menigeen weer onbekende weggetjes en vooral een hele mooie stop.
De volgende rit, de Nazomer-rit op 13 september a.s., zal uitgezet worden door Herbert en Eddy.

Klik hier voor alle foto’s.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.