Nazomer-rit met ballen was billen knijpen

Met maar liefst 21 Vlearmoes Angels en gastrijder Vally vertrokken we na een kopje koffie om 11:00u vanaf onze sponsor Café Vally’s.
Met een droge weersverwachting en een temperatuur van zo’n 23 graden mag deze tocht bij voorbaat met recht al een Nazomer-rit genoemd worden.
Voor onze jongste telg Daan (20) was deze rit de vuurdoop. Met Daan in onze gelederen is de gemiddelde leeftijd (55) van onze club wederom fors naar beneden gebracht waarmee we steeds meer van het stoffige imago als “ouwe-mannenclub” af komen.
De rit bracht ons via smalle kerkepaadjes bij Geesteren richting het natuurgebied Beekvliet nabij Borculo waar we onze eerste pauze hielden. Waar de uitzetters van de rit (Eddy en Herbert) nog twijfelden of de (smalle) zandpaden wel toegankelijk voor Hennie’s pruttelende rolstoel waren, was dat inderdaad toch nog wel even billen knijpen. Tijdens de pauze gaf Hennie echter door een wervelende drift-demonstratie aan het moeilijkste gedeelte van de tocht met verve te hebben doorstaan.20200913_125955
Na zo’n 20 minuten vervolgden we onze weg via Barchem waar het brommertje van Vally het begaf. Het geleende brommertje van Eddy was inderdaad dit jaar nog niet bij de dokter geweest hetgeen direct z’n tol doet eisen. Na zo’n uur om en door Ruurlo geprutteld te hebben was het de camper van Jaap en Erica die op een mooie rustige plek aan de Karnebeeksteeg gestald stond waar we onze 2e stop van de rit hielden. Vanuit de camper werd ons als verrassing een heerlijk welverdiend gesponsord broodje bal geserveerd. (Jaap en Erica bedankt !!)
Nadat onze honger was gestild waren het de laatste 15 kilometer waar we door de langgerekte stukken flink vaart konden maken. De boel stagneerde echter doordat ook de Solex van onze Benjamin Daan het begaf. En ja, …..deze was ook dit jaar nog niet bij de dokter geweest. Met een volle bezemwagen was het voor Koos geen reden meer om met de bezemwagen achter ons aan te rijden hetgeen gelukkig ook niet meer nodig bleek te zijn.
Terug op het terras bij Vally’s werd door enkele leden het ‘billen knijpen’ iets te letterlijk opgevat, ….maar bleef het nog lang gezellig.

Klik hier voor alle foto’s.

route_nazomer-rit-2020

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.