Mooie, frisse, …maar droge Koningsrit

Afgelopen dinsdag, tijdens de eerste officiële ledenvergadering van onze club, besloten we vanwege de onheilspellende weersverwachting op Koningsdag toch gewoon om 11:00u voor onze Koningrit te verzamelen om dan ter plekke te beslissen of we de voorspelde code Oranje zouden trotseren.

Tegen alle slechte weersvoorspellingen in konden wij ons toch gewoon heerlijk  in de buitenlucht onder het genot van een kopje koffie en een pril lentezonnetje bij de Koepel verzamelen om, samen met ons nieuwste lid Maaike, ca. 11.15 achter onze gids Joop richting het Twentse land te pruttelen.

Menig deelnemer verbaasde zich wel over de leuke weggetjes die onze Delftenaar wist te vinden om in Haaksbergen te geraken (???). Op het terras bij Centraal in Haaksbergen werd onze eerste stop gemaakt. Solexen blijken soms net mensen te zijn: Zolang ze lopen gaat het goed, ….maar na een pauze zijn ze niet meer vooruit te branden. Gelukkig hadden we Henk en Aldrik die de bezemwagen dus niet voor niets hadden meegenomen: Eddy en en Han mochten samen met hun brommertje achterin de bezemwagen hun tocht vervolgen.

De rest van het peloton vervolgde daarna blindelings de tocht met Derk als navigerende kopman via een gedeelte van het mooie Assinkbos, door Eibergen richting Neede. Halverwege werd de verloren bezemwagen middels een locatie-whats-appje nog naarstig opgetrommeld omdat bleek dat niet alleen onze brommertjes dorstig bleken te zijn. Op het terrein van Oranjepop werd, nadat iedereen uiteraard z’n brommertje eerst naar huis had gebracht, nog even gezellig nagebabbeld.

Al met al een geslaagde, maar frisse, tocht van zo’n kleine 40 km. We danken Joop, maar vooral Derk, voor de mooie tocht langs voor menigeen toch nog onbekende paden.

Voor alle foto’s : Klik hier

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.