Koningsrit 2018 met portofoons werkt prima

Evenals voorgaande jaren reden we ook dit jaar weer onze Koningsrit. Om 10.30 verzamelden we met z’n 14-en bij de voormalige groentezaak van Pleiter alwaar ons een heerlijk ontbijtje te wachten stond. Tegen elven sloot ook Frank (of Frenk) op z’n Antilliaanse tempo alsnog aan zodat we iets over elf met z’n 15-en achter onze gids Derk vertrokken.
Via Geesteren ging de rit richting de Hambroekplas te Borculo alwaar we onze eerste pauze hadden. Derk leidde ons vervolgens door voor velen toch nog onbekende binnenweggetjes richting Beltrum alwaar we op het terras van Dute door de club zelf op een consumptie getrakteerd werden. Sponsor Bosch Verf en Wand deed er hier vervolgens nog eentje bovenop, …waarvoor dank !!
Vervolgens togen we via weer mooie binnenweggetjes via Borculo weer richting Neede. Dat laatste stuk werd echter voor een enkel brommertje ietwat teveel.
Als eerste was het de Solex van Han Bosch die begon te haperen. Han mocht de tocht op de Solex van Frank (of Frenk) vervolgen die inmiddels in de bezemwagen plaats had genomen. Hierna was het vanwege een weigerend motortje een trieste uitvalbeurt voor de Rolex van Hennie. Met deze uitvallers was de bezemwagen inmiddels goed gevuld.
Als laatste was het bij de afslag Kiekebekkeweg ook nog eens Geerdink Bruin wiens achterband het begaf.
Deze rit was het tevens de vuurdoop voor de door ons aangeschafte portofoons (mede gesponsord door Electroworld Neede). Via deze portofoons staan de voorste en achterste rijders alsmede de bezemwagen continue in contact. Door al deze pechgevallen konden we nu al vaststellen dat de aanschaf van deze portofoons een goede investering is geweest.
Eenmaal terug in Neede namen we nog een klein afzakkertje bij Café de Vrienden waar ondanks de pechgevallen deze mooie rit toch met een goed oranje-gevoel werd afgesloten.

Klik hier voor de foto’s.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.