Frisse droge mooie Bokbiertocht

Vandaag reden we de laatste tocht van het seizoen.
Daar waar voorheen een te grote hoeveelheid aan H2O en een bepaald virus het doorgaan van deze tocht wel eens in de weg stond, was het vandaag prachtig weer om de bokbiertocht weer eens in ere te herstellen.
Ditmaal was het de eer aan Tineke en Diana (..ja die van de VVV) die de tocht uit mochten zetten. Met een opgave van maar liefst 21 leden reden we in westelijke richting. Althans, …we probeerden samen met onze Vespa gast-rijders Puck en vriend in westelijke richting te vertrekken.
Amper binnen 100 meter hadden we echter te dealen met ons eerste pechgeval (Vespa met zwabberwiel) en bleek de bezemwagen toch niet voor niets geregeld te zijn geweest.
Als club hadden we eigenlijk al gewaarschuwd nooit met iets anders dan een Solex mee te rijden, ….onze dokter streek zoals zo vaak de hand over zijn hart en bood deze onfortuinlijke Vespa-rijdster zelfs een lift aan in zijn bezemwagen.
Diana en Tineke leidden ons via mooie weggetjes naar de eerste tussenstop achter Kerkemeijer in Dijkhoek.
Via voor menigeen onbekende, maar mooie rustiek Achterhoekse weggetjes, kwamen we uiteindelijk uit bij het prachtig gerenoveerde Café Dute in Beltrum.
Menige hongerige deelnemer kon zijn direct bestelde lunch al weer annuleren omdat Gerco van Gercookt.nl er een ‘paar’ patatjes in wist te gooien, waarvoor dank.
Met goed gevulde buikjes togen we vervolgens weer richting ons mooie Neede.

Met ruim 40 kilometer weer een prachtige tocht met voor menigeen wederom onbekende weggetje in nog geen straal van 20 km. van huis. Onze mooie Achterhoek blijft zelfs onszelf als doorgewinterde Achterhoeker verrassen. Laat het nieuwe Solex-seizoen maar weer snel beginnen.  Ook deze rit blijkt weer een rit waar zelfs onze VVV nauwelijks aan kan tippen ;-). 

Deze of andere ritten nog eens narijden of fietsen?: Klik hier

Foto’s: Klik hier

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.