Vlearmoes Angels trotseren donkere wolken

Na de door het RIVM opgelegde Corona-maatregelen was het woensdagavond 17 juni toch echt zover…….onze eerste Solex-rit van het jaar: De Zomeravondrit.

Met een aantal deelnemers van 12, waaronder o.a. onze ‘verloren zoon’ John wiens brommertje na een consult bij onze eigen dokter weer als vanouds loopt, is het om 19:00u toch nog even spannend. Houden we het droog ??? De Buienradar voorspelt echter niet veel goeds en een enkele deelneemster (die anoniem wenst te blijven) geeft zelfs aan bang voor onweer te zijn. De solexaire drooglegging heeft echter te lang geduurd waarna we unaniem besluiten onze brommertjes te starten om gewoon de elementen te trotseren.
De route (hier overigens te downloaden) was dit keer uitgezet door Diana en Hennie (met een klein beetje hulp van Ria Reessink) en leidde ons noordwaarts richting Hengevelde, ja inderdaad richting de donkere wolken. Bijzonder was zeker de aanwezigheid van Marijn en Stan, die ons met een drone in de aanslag, de gehele route hebben gevolgd om enkele mooie opnames te maken. (De bewerking van deze opnames staan hier online op ons eigen kanaal.)
Met de invallende schemer was het in de landelijke Twentse omgeving ideaal om langs te vele bosranden enkele ree├źn of herten te spotten. Behalve een vluchtend konijn en een dood exemplaar op de weg heeft dat helaas niet zover mogen komen.

De tocht zelf verliep evenals de start van het seizoen moeizaam en stroef. Net achter Hengevelde was voorrijder Hennie even de weg kwijt, reed Henk na de pauze lek, had het brommertje van zijn lieftallige (overigens niet voor onweer bevreesde) echtgenote Nina benzinetoevoer-problemen en had Stephan eigenlijk de gehele rit last van glassplinters in z’n sproeier. 

Uiteindelijk hielden we het wonder boven wonder droog en bleek Joachim zich met zijn bezemwagen uitsluitend voor Henk in te hoeven zetten. De rest kon uiteindelijk achter de mooie goed werkende achterverlichting van Jan aan tuffen om vervolgens weer samen bij Vally uit te komen. 

Klik hier voor alle foto’s.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.