Veelzijdige Nazomerrit

Waar we begin dit jaar besloten dat de Tropical-evening tocht ons tropisch weer (40+) zou brengen, zou het voor de Nazomerrit niet anders dan mooi nazomerweer moeten zijn, …….. en zo geschiedde.
Om 10.30 verzamelden we zoals gewoonlijk bij onze sponsor Café Vally’s waar we normaal gesproken de dag starten met een kopje koffie, ware het niet dat plaatsvervangend bezemwagenpiloot en gastheer Henk de koffiezetmachine niet wist te bedienen.
Nadat een op het laatste moment toch nog een 3-tal personen zich afmeldden vanwege plotseling andere bezigheden op de zondagmorgen was het zelfs nog even billen knijpen of Chef du Route van vandaag Gerco Stellinga wel op zou komen dagen. Tegen 11 elven kregen we echter een locatie-appje met de mededeling dat hij onderweg was.
Door deze vertraging was er wel ruimschoots tijd om even kennis te maken met onze 6 gastrijders uit Vriezenveen. Maik Wilharms meldde zich afgelopen week spontaan voor 6 personen aan, die naast hemzelf bleken te bestaan uit zijn vader, zijn beide opa’s (!!!!) en twee ooms. Terwijl wij nog bezig waren de slaapkorstjes uit onze ogen te wrijven hadden Maik en zijn vader er al een Solextocht van Vriezenveen naar Neede op zitten. Het Elfsteden-vlaggetje aan de rieten koffer achter op hun Solex verraadde echter wel dat hun zitvlees wel vaker op de proef was gesteld.20190915_132032

Nadat de andere 4 gastrijders hun brommertjes uit hun busje hadden gehaald en Gerco inmiddels was gearriveerd vertrokken we samen met onze bestickerde bezemwagen en 20 Solexen zuidwaarts.
De eerste informele stop was op het mooie industrieterrein “De Kiefte” van Eibergen. Deze stop was noodzakelijk om Henk de alternatieve bezemwagenroute uit te leggen omdat de bezemwagen het door de fietstunnel onder de vernieuwde N18 niet zou redden. Een klein kwartier later was het een vrolijk weerzien met Henk op het even mooie industrieterrein “De Laarberg” van Groenlo alwaar we op het parkeerterrein van een folieboer onze eerste echte welverdiende pauze hielden.
Nadat de beentjes gestrekt waren vervolgden we onze weg via het mooie, voor velen onbekende Marhulzenpad, om vervolgens via de zuidkant Groenlo binnen te trekken. Hier pauzeerden we even bij “Het Brouwersnös“, ….de schitterend aan de Grolsche gracht gelegen bierproeverij in de voormalige directeurswoning van o.a. de familie De Groen (Grolsch).
De prijzen van de biertjes lagen hier (na aftrek van alle overige kosten) echter iets boven ons eigen budget van de eigen bijdrage van 5 euri die we voorafgaand aan de tocht vroegen. Het was echter onze Chef du Route Gerco Stellinga zelf, die vanwege zijn verjaardag van afgelopen zaterdag en een stukje sponsoring namens zijn gelijknamige autorijschool Stellinga die het verschil bij wist te leggen. Gerco, namens alle deelnemers hartelijk dank !!
Nadat de smaakpapillen hier hun werk hadden gedaan en er mooie plaatjes waren geschoten was het weer zaak om via een mooie omweg weer richting Neede te togen.
Klein smetje op de tocht was de kleine valpartij van Bertus, de opa van Maik. In tegenstelling tot de valpartij van Henk tijdens de Oldtimerrit die 90 graden voorwaarts werd gelanceerd, viel Bertus in Haarlo bijna vanuit stilstand 90 graden naar links. Toch was het even schrikken, maar een flauwte bleek de oorzaak van de val te zijn. De schade viel gelukkig mee en na wat versnaperingen kwam Bertus gelukkig weer boven Jan. Uiteraard was het wel veiliger om de tocht in de bezemwagen te vervolgen.
Nu we toch in de buurt waren was het een mooie gelegenheid om nog even rustig de Avinksstuw voor een korte pauze aan te doen om vervolgens weer Neede binnen te pruttelen. Al met al een mooie tocht van zo’n 44 km., mooi weer en een goede opkomst. Voor dit jaar staat op 15 oktober nog één rit gepland: De Bokbiertocht.
(Uiteraard noemen we deze tocht niet “De Herfsttocht”, het risico op slecht weer is dan te groot 😀 )
Klik hier voor alle foto’s.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.