Mooie natuurlijke zanderige Bokbiertocht

De navigator en uitzetter Jaap Imminga van deze mooie, al dan niet de mooiste, rit ooit !!!

Vandaag reden we onze laatste tocht van het jaar, ….de inmiddels traditionele Bokbiertocht. Een enkeling moest zich helaas vanwege ziekte (onverwacht overmacht) afmelden, een ander waarschijnlijk omdat er domweg op zondagmorgen geen muziek meer in bleek te zitten.
Maar goed, na even Buienradar afgewacht te hebben volgden we een kwartiertje later dan gepland ca. 11.15 met 13 Solexisten onze navigator Jaap Imminga die beloofd had dat het vandaag een mooie tocht zou worden. Het was maar even toen diezelfde Buienradar ons na ca. 500 meter echter al in de steek liet en we bij het voormalig Koopjeshuis al moesten schuilen. Terstond werd die mooie rit al snel bestempeld tot een n..tte k.ttenrit, (…….terminologie die we het WorldWideWeb maar zullen besparen).
Maar zoals diezelfde Buienradar had beloofd zou het vandaag toch echt een dag worden om een mooie rit te kunnen rijden, …….en een mooie rit dat werd het.
Via Eibergen togen we via het Assinkbos richting Buurse. In het Assinkbos werd voor de verstokte roker nog ff snel een eerste tussenpauze ingelast. Hier kon snel even kennis gemaakt worden met een los lopende (lieve) stier die onze brommertjes op zich verdomde interessant leek te vinden.
De stier bleek echter geen schim van de welbekende stieren uit de Spaanse arena’s en gaf zelfs de man die deze mooie rit had uitgezet een liefkozende lik langs zijn hand.
Nadat de stier de hand van de man die deze mooie rit uit heeft gezet had gelikt werd het tijd om om onze pruttelende stikstofbommen uit dit prachtige natuurgebied te rijden. Buienradar had inmiddels gelijk, de vele wandelaars en fietsers knikten en zwaaiden ons zoals gewoonlijk (op een enkele Extiction Rebellion na) lachend toe.
Ondertussen begaf het brommertje van Henk het, …..zelfs voor onze solexdokter Derk bleek reanimatie ter plekke geen zin meer te hebben. Onze bezemwagenman Joachim reed dus ditmaal niet doelloos achter ons aan en mocht Henk’s brommertje (en Henk zelf) inladen. (……bij de laatste ritten is het meestal of Henk’s brommer, …….of Henk kapot :-))
Bij Winkelman in Buurse pakten we de eerste echte pauze en kon het verdiende bokbiertje genuttigd worden. Via Buurse werden we door Jaap langs weggetjes geleid waarbij zelfs menig ervaren solexrijder de oriëntatie kwijt was en bij de laatste pauze moest vragen waar we ons op dat moment bevonden. Voor menigeen vreemd genoeg bleken we ons op dat moment in deze mooie rit slechts op twee kilometer afstand van Haaksbergen te begeven. Een mooi punt om onze bezemwagen van de laatste versnaperingen tijdens deze mooie rit te ontlasten.
Hierna was het voor Jaap zaak om ons in deze mooie tocht op een zo mooi mogelijke manier weer naar Neede te geleiden. Uiteraard lukte dat en genoten we onder het genot van een paar drankjes en 2 pizza’s op het terras van onze sponsor Café  Vally’s nog even heerlijk na.

Voor alle deelnemers is het morgen zaak om hun brommertjes voor de winterstalling van al het zand te ontdoen, …niet erg, met deze mooie rit was het een waardige afsluiting van het seizoen.
Al met al een hele mooie, ja met recht een hééééééle mooie, rit en we hopen dat er nog vele als deze mogen volgen.

Het bestuur en de leden van de Vlearmoes Angels dragen deze tocht op aan ons lid Frank Klaarmond. We wensen Frank en Ietje de komende tijd veel sterkte toe !!!

Klik hier voor de foto’s.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.