Kneitershete Tropical Evening-tocht

Hiemstra, Timofeeff, Paulusma en Kroll kunnen wel inpakken. Toen we in het begin van dit jaar onze ritten-agenda samenstelden besloten wij dat het op de dag van onze jaarlijkse Tropical Evening-tocht  wel toepasselijk warm zou moeten zijn. Na kort beraad prikten wij toen donderdag 25 juli. Niets is minder waar naar nu blijkt dat de dag voorafgaand aan onze tocht het nationale aloude hitterecord van 38,6° uit 1944 (Warsnsveld) gebroken bleek te zijn door een temperatuur van 39,3° (Eindhoven). Maar wij willen onze Tropical Evening-tocht eigenlijk pas rijden wanneer het echt warm is. Op de dag van onze tocht zelf werd het nationaal hitterecord wederom verbroken door een temperatuur van 40,7° gemeten in Gilze-Rijen.
Even werd in de bestuurs-app nog overwogen de tocht een week op te schuiven omdat onze luchtgekoelde brommertjes deze temperaturen waarschijnlijk helemaal niet aan zouden kunnen.
Onze technische man Hennie wist ons echter gerust te stellen door te zeggen dat bij bedrijfstemperatuur een watergekoelde motor tussen de 82 en 86 graden is. Dit zou dan bij een luchtgekoelde motor iets hoger liggen (90/100 graden). Geen probleem wanneer je maar rijwindkoeling houdt en bij stilstand het motortje dus uit zet.
Met deze onderbouwing blijkt dus dat niet onze motortjes, maar de berijders de kwetsbare factor in het geheel zijn.
Al met al vertrokken we om 19:00 bij 39° met 16 solexisten vanaf onze sponsor Café Vally’s. (Tommy Markerink, die zich in eerste instantie opgegeven had, moest zich noodgedwongen begin deze week al afmelden omdat hij wist dat hij vandaag met zijn tropische hit “Wat ‘n Hitte!” viral zou gaan.)
Hans en Maaike leidden ons langs de mooiste paadjes richting Olden Eibergen waarna we al vrij snel tussen Beltrum en Borculo onze eerste pauze hielden. Hier nuttigden we een verfrissend drankje, aten we een weer perfect door Eddy geserveerd hapje en werden de nodige kledingstukken flink in het water gezet om de tocht iets meer verkoeld te hervatten.
Vervolgens togen we via Borculo naar het mooie Barchem alwaar we van onze vooraf ingelegde eigen bijdrage van 5 euri een drankje mochten nuttigen. (Een enkeling was waarschijnlijk door de hitte al vergeten dat de eigen bijdrage slechts 5 euri was en deed zich tegoed aan een overheerlijke grote sorbet of een wel zeer exclusief drankje.)
Omdat niet al onze brommertjes van de noodzakelijk verlichting zijn voorzien was het vervolgens zaak om voor het donker weer in ons mooie Neede te zijn. Via het pittoreske Gelselaar tuften we, ook deze rit weer zonder problemen, richting Vally’s. De bezemwagen, bestuurd door Joachim, hoefde wederom niet ingezet te worden.
Op het terras bij Vally werd de rest van de eigen bijdrage middels nóg een consumptie ingezet en deed sponsor Bosch Schildersbedrijf in de persoon van Han zelf er nog het beloofde rondje in, waarvoor dank.
De volgende rit is onze openbare Nazomer-rit op 15 september a.s.. Deze rit is zoals gezegd openbaar, zal ca. 50 km. bestrijken en is uitgezet door Jaap. Schroom u niet en schrijf je nu al in door te mailen naar ritten@vlearmoesangels.nl.

Klik hier voor alle foto’s !!!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.