Bokbiertocht in heerlijk herfstzonnetje

Op het moment van schrijven van dit artikel, daags na de rit, komt het water met bakken uit de lucht. Een schril contrast met de dag ervoor waar we met 14 leden met een heerlijk herfstzonnetje vanaf Jaap’s kroegje “De Stal” om 11:0020221016_121221 vertrokken voor onze jaarlijkse Bokbiertocht. Via mooie herfstachtige binnendoor-weggetjes leidden de rit-uitzetters Jaap en Diana ons, met een korte pauze, naar Zaal Spiekerman te Meddo. Veelbesproken was hier o.a. het voor onze met een beperkt aantal pk’s uitgeruste Solexjes vrijwel onbegaanbare zandpad aan de Veeninkweg. De afwezige Han Bosch zou zich ter plekke als lid van onze club afgemeld hebben 😉. We adviseren dan ook de mensen die deze rit via onze ritten-pagina na zouden willen fietsen of rijden niet links de Veeninkweg in te slaan, maar de volgende afslag links (Zwilbroekseweg) te pakken.
Niet veel later aan de Grevinkweg was het daarentegen wel een prachtig uniek schouwspel waar in de weilanden links naast ons twee reeën samen met ons oprenden om vervolgens vlak voor ons langs te kruisen en in de bossen te verdwijnen.
Na de pauze tuften we via onze Oosterburen verder op voor de meeste Angels toch nog weer onbekende weggetjes, om met nog één laatste tussenstop aan de Hakertweg te Eibergen, zonder pechgevallen en een dus overbodige door Hennie bestuurde bezemwagen, weer aan de Schurinkweg in Neede te belanden.
Eenmaal terug werden we verrast door de komst van Gerard’s dochters Karin en Inge, die op het brommertje en Solex van hun vorige week overleden vader Gerard Geerdink, uit naam van hun vader een borrel aan kwamen bieden om er samen met hen nog één op Gerard te drinken. 20221017_141218Zij werden op hun beurt weer verrast door een door Jaap aangeboden, met ons logo gebrand, broodplankje. (Tevens dank aan Jaap’s dochter van Studio Moes te Enschede voor het fabriceren er van.)
Ook alle deelnemers kregen bij vertrek huiswaarts een broodplankje mee. De leden die niet deelgenomen hebben mogen overigens het broodplankje bij Jaap op komen halen.
Samengevat weer een prachtige rit, ditmaal met een lach en een traan, die we dan ook aan Gerard op zullen dragen.

Alle foto’s: Klik hier

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.