Bijzondere nazomer-rit met 20 deelnemers

Daar waar het er tot vrijdag nog op leek dat onze openbare nazomer-rit een rit met deelnemers uit uitsluitend eigen gelederen zou worden, werden we toch nog blij verrast met deelnemers uit Otterlo, Nieuwleusen en Markelo. Met 19 Solexen vertrokken we (zonder onze voorzitter Henk) om 11:00 bij onze sponsor Café Vally’s die ons even daarvoor van een gratis kopje koffie had voorzien.

Via Landgoed Nijenhuis was het Kasteel Weldam achter Diepenheim waar we onze eerste pauze hielden. Onze voorzitter Henk nam van deze pauze gebruik om zich alsnog bij ons aan te sluiten.
Na deze pauze vervolgden we onze weg richting Keep them Rolling in de Hoeve waar het de bedoeling was tussen de legervoertuigen onze lunch te nuttigen. Het groene geweld had echter de toegangsweg tot het terrein dermate tot een grote modderpoel doen worden dat het voor onze 49cc-tjes onmogelijk maakte ons door deze brei voort te bewegen.
Als alternatief werd Eetcafé Dwars even verderop gevonden. Een prachtige locatie waar we ondertussen de terugkomst van de legervoertuigen konden aanschouwen.
Voor Café Dwars, dat ook personeel op het Keep tem Rolling-terrein had staan, was het even alle zeilen bijzetten om ons tijdig van de uitsmijters, kroketten en broodjes hamburger te voorzien.
Het extra opgetrommelde personeel (waarvoor dank) zorgde er voor dat we niet lang met onze rommelende buikjes hoefden te wachten. Ondertussen galmde een luid “Lang zal ze leven” voor onze jarige techneut Derk over het terras.

Vervolgens togen we richting Buurse waar het het brommertje van Jaap was die er in de buurt van Bar Het oude Haasje er onder verdachte omstandigheden mee ophield. Jaap gaf hierop aan dat hij zich wel zou redden. Nadat we aangaven dat de bewuste bar in het weekend altijd gesloten is besloot Jaap toch zijn Solex toch maar in de bezemwagen te zetten :-).
Niet veel later was het de Solex van Tineke die er geen zin meer in had. Een groot gedeelte van het peloton had dit echter niet opgemerkt en vervolgde zijn weg door smalle bospaadjes en een georganiseerde paardencross die door onze aanwezigheid tijdelijk stilgelegd moest worden. (…waarvoor onze excuses, …..tijdens het uitzetten van de rit geen paard gezien!!).
De immer galante en dus jarige Derk stond zijn Solex af aan zijn vrouw Tineke zodat zij de tocht toch uit kon rijden.

In het Assinkbos nog één stop te gaan. “Laten we de bezemwagen maar iets verderop zetten, ….daar is het rustiger.” Tijdens het parkeren zakte het rechter voorwiel weg waardoor er zonder hulp van wat mankracht geen beweging meer in was te krijgen. Eenmaal teruggeduwd bleek het voorwiel in een gigantisch mierennest gezakt te zijn.
De altijd enthousiaste Dirk Abbink maakte als enige in korte broek van deze pauze gebruik om zijn verkleumde beentjes in het nazomer-zonnetje nog enigszins op te warmen.
Met het laatste stukje van de rit hebben we ruim 60 kilometer weggetuft en praatten we nog even na bij Café Vally’s.

We danken alle deelnemers voor hun aanwezigheid, Café Vally’s voor de koffie en gastvrijheid, Han Bosch voor het beschikbaar stellen van de bezemwagen en Tijs Pleiter voor het besturen ervan.

Alle foto’s : Klik hier

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.